feature
Dekoráció & DIY, Home decor

Pinterest inspirációk a hálószobámhoz

feature

Hűha, nehéz elkezdeni egy bejegyzést ilyen hosszú kihagyott idő után. Mennyi is volt? Ja igen, lassan két év :D A videózás kissé lefoglalt az utóbbi időben, de mindig vissza-visszahúz a szívem az íráshoz, végtére is 3 évvel ezelőtt itt kezdődött el minden :) Nem ígérem, hogy innentől rendszeresen lesznek bejegyzések, már csak azért sem, mert a legtöbb esetben inkább videó formájában osztom meg a gondolataimat, és a számomra érdekes témákat, de azért mostantól itt is biztosan láthattok majd tartalmat.

Ha követtek mostanában Youtube-on, már valószínűleg ismeritek az alap felállást, de azért a biztonság kedvéért írok egy gyors háttérsztorit magamról az újonnan érkező olvasók kedvéért. Ádámmal karácsonykor házasodtunk össze, és márciusban kezdtük el tervezhetni/berendezni a lakásunkat. Az elrendezésbe hosszasan nem mennék bele, de akit érdekel, a csatornámon megtalálja az üres lakás tour videót a kezdő állapotokról. A fürdő és a WC igazából nem nagyon szorul felújításra, csak egy-két háztartási gépet kell oda beszerezni, így a fő prioritásunk jelenleg a konyha, illetve a hálószobák. (Itt még egy mellékes megjegyzés az új olvasóknak, hogy Ádámmal külön hálószobánk van, mivel mindketten itthonról dolgozunk, ezért jó, ha van külön életterünk.) Ezek közül eddig egyedül az én hálószobám van valamennyire kész, de még bőven van mit dolgozni rajta. Ehhez kerestem inspirációt Pinteresten, amit meg is osztok veletek a mai bejegyzésben :)

A szoba

A szobám alap színvilága a fehér, ez jelenik meg a falakon, illetve a bútorokon is. Korábban teljesen fehér, már-már kórházra hajazóan steril szoba volt az elképzelésem, de az utóbbi időben rájöttem, hogy bár a teljesen fehér szoba tisztának és tágasnak tűnik, de nagyon sokat lehet dobni a barátságosságán egy kiegészítő színnel.  Így esett a választásom a pasztell rózsaszínre, ami még mindig érthetetlen a számomra, mivel világ életemben utáltam a rózsaszínt :D De ez a szín szerintem nagyon esztétikus, kicsit mályvás, kicsit lazacos, nem az a tolakodó Barbie rózsaszín. Ezt a két színt remekül feldobja a növények és kiegészítők zöldes, mentás színe. Kicsit sajnálom, hogy a festéskor nem kértem színátmenetesre a falat, szerintem nagyon jól mutatott volna :) De magamtól nem jutott eszembe, csak amikor szembejöttek ehhez hasonló képek a Pinteresten:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hát, ez van. Talán ha nagyon szeretném, meg lehet oldani a festést, de egyelőre megnézem, milyen lesz a kész szoba, és utána gondolkozom bárminemű változtatásban.

Ágy

Az ágyam volt az első bútordarab, amit ebbe a házba vettünk, és nagyon-nagyon szeretem, mivel nagyon praktikus és kényelmes is. Az IKEÁ-ból való, és a Brimnes névre hallgat, a 140 cm széles verziót vettük meg belőle. Azért is praktikus különösen, mert 4 db fiók illeszthető az aljába, így egyfelől az ágy alatti részt sem kell takarítani, másfelől rengeteg plusz tárolókapacitást nyerünk ezzel a koncepcióval. Az egyetlen dolog, amit nem szeretek ebben az ágykeretben, az az, hogy nincs fejtámlája, amit főleg esztétikailag, de egy kicsit praktikussági okokból is hiányolok. Bár külön lehetett kapni hozzá egy elég bumszli fejvéget, de az sajnos nem volt jó a falamhoz a tetőtér dőlésszöge miatt. (A képen az IKEA oldaláról letöltött kép látható, de nagyjából ugyanígy néz ki az én szobám is, illetve az a fal, ahol az ágy van.)020

Eddig sima fehér huzatokat használtam hozzá, de most erre is vettem egy pasztell rózsaszín ágyneműt, és igyekszem díszpárnákkal is feldobni egy kicsit. Szeretném nagyon komfortosra és barátságosra tervezni az ágyamat, és a környezetét, mert a szobám elég jelentős részét foglalja el, így komoly szerepe van az általános hangulat megteremtésében. A gardróbszekrényem megrendelése után esedékessé válik majd egy bútorátrendezés, akkor mindenképpen szeretném majd az ágyat a döntött falra merőleges fal mellé tolni. Így több függőleges helyem marad, és akkor Ádámmal DIY fejvéget is csinálhatunk majd az ágyhoz. De hangulatát tekintve ezek az ágyak tetszettek nagyon a Pinteresten:

001

Bár maga a fal nem az a színvilág, amit én megálmodtam, de mégis van valami mesés ennek a szobának a hangulatában. Nagyon tetszik a polc az ágy fölött, az éjjeliszekrények pedig pont ugyanolyanok, mint az én szobámban, így könnyebb elképzelnem a koncepciót a saját szobámra nézve.

002

Ennél a képnél különösen rajongok a szőnyegért az ágy előtt, és elképzelem, ahogy hűvös téli reggeleken lelépek az ágyról egy pihi-puhi szőnyegre <3

003

Ez a szoba pedig egyszerűen nagyon esztétikus, világos és tágas, pont ahogy én is elképzelném a sajátomat. Persze nincsenek illúzióim, és látom, hogy a kép háromnegyede ki van fehérítve valamilyen alkalmazással, de azért attól függetlenül nagyon jól néz ki :)

Gardróbszekrény

Tulajdonképpen ez az egyetlen fontosabb eleme a szobámnak, ami még hiányzik. Az akasztós ruháim jelenleg egy szobainason lógnak, ami amúgy nem néz ki rosszul, de mégis olyan befejezetlennek tűnik tőle a szoba. A gardróbszekrény elhelyezése viszont jóval több fejtörést okoz(ott), mint azt előre gondoltam volna. A fő probléma a méretekkel volt, mivel legalább 150 centi széles szekrényre lenne szükségem, viszont a falak lejtése, és az ablakok miatt erre csak 2 falon van lehetőség, és mindkét esetben vannak kompromisszumok, amiket meg kell hozni. De végül is sikerült eldönteni, hogy legyen a bútorok elrendezése, úgyhogy már csak a tökéletes szekrényt kellett megtalálni hozzá.

Nagyon sokat nézelődtem az IKEÁ-ban, mert hihetetlenül tetszenek a PAX gardróbszekrényeik, szerintem szuper, hogy gyakorlatilag nullából megtervezhetem a saját igényeimre szabott szekrényt, akár szélesség, akár ajtó, akár belső elrendezés tekintetében. Egyetlen problémám volt csak az IKEA koncepciójával szemben, ami miatt végül is más helyen kezdtem keresgélni: nincs sima elhúzható tükrös ajtójuk a szekrényekhez. Amikor tervezgettem, hogy milyen szekrényt szeretnék, egyértelmű volt, hogy a tükörajtós megoldás lesz a nyerő. Ezzel egyfelől megoldódik a tükör kérdése a szobámban, tehát nem kell külön dezignált helyet találnom egy szabadon álló tükörnek. Másrészt pedig a nagy tükörajtók egyértelműen tágítják és világosítják a teret, és pont ezt a hatást szeretném elérni a szobámban.

005

Esztétikailag az IKEA tükrös szekrényajtói is tetszenek, viszont egyszerűen nem tudok mit kezdeni azzal a csíkozással az ajtókon. Borzalmasan zavar, hogy nem egybefüggő a tükörfelület, nem csak akkor, amikor belenézek, hanem már a puszta látványát is utálom. (Nem tudom egyébként, mi ez a mérhetetlen ellenérzés bennem az osztott tükrökkel kapcsolatban, talán csak a régi olcsó tükrökre emlékeztet, amik semmire nem voltak jók, de csak az fért el a kicsi lakásban :D)

004

Sokkal inkább ez a kép él a fejemben, mint esztétikus tükrös szekrény. Semmi tolakodó fogantyú, semmi térfoglalás a kifelé nyíló ajtókkal, csak egy sima, egybefüggő tükörrel ellátott tolóajtós gardrób. Csak ennyit kérek :D Egyelőre valami alternatív bútorüzletben találtam hasonlót online, de még keresgélek. Nagyon szerettem volna 250 centi széleset venni, mert abban végre igazán elférne minden cuccom. De sajnos be kellett látnom, hogy túl nagy lenne az én kis szobámba, és nagyon ormótlanul festene, ahogy elfoglalja a teljes falat, ezért végül 150 centiben maradtam magammal, és mellé megtartom a komódot, ami most a TV alatt van.

Íróasztal

Ezen a részen rengeteget agyaltam, osztottam, szoroztam, számoltam, mértem, mert itt is sok pro-kontra érv merült fel az íróasztal színével és méretével kapcsolatban. Sajnos, ahogy a gardróbszekrény esetében is, itt is kénytelen voltam kompromisszumot hozni.

A jelenlegi íróasztalom egy Ikeás Torsby étkezőasztal. Direkt választottam étkezőasztalt íróasztal helyett, mert nagyon szeretem, ha sok helyem van az asztalon, és kényelmesen elfér a két monitorom is. Színben és stílusban is szépen passzol a szobámba, de sajnos mindennel együtt ott van az a hátulütője, hogy rengeteg helyet foglal.

Runder Glas Fabulous Category Tags Runder Glas With Runder Glas

Nagyon sajnálom ezt az asztalt, mert tényleg tökéletesen passzol az igényeimhez, de egyszerűen túl sok helyet vesz el az amúgy is kicsike hálószobából. Ezért vagy eladásra kerül majd, vagy ha sikerül megvalósítanom a dolgozószoba koncepcióját, akkor ott fogom számítógépasztalnak használni. Ez a megoldás lenne egyébként a legpraktikusabb, mert idővel szeretnék beruházni egy laptopra, amin onnantól a dolgaim 90%-át intézem majd (a videóvágást is beleértve), így a nagy gépemet tulajdonképpen csak játékra, illetve játék vágásra fogom majd használni. Emiatt praktikusabb lenne egy külön szobában tárolni az asztalt és a gépet, hogy ne foglaljon el annyi helyet a hálószobámban, de ehhez még meg kell oldani a felmerülő problémákat. Az emeleten van két pici szoba, amit jelenleg semmire nem használunk, és már a kezdettől fogva úgy álmodtam meg, hogy az egyikből szeretnék dolgozószobát csinálni. Aztán ha úgy alakul az életünk, hogy két gyerekünk lesz, és szeretnénk külön szobát adni mindkettőjüknek, akkor még mindig át lehet tervezni a koncepciót. De ez évek kérdése innen, ki tudja, hol leszek/hol leszünk akkor. Igazából az egyetlen komoly probléma a tetőtéri szobákkal a hőmérséklet. A tetőtereken egyébként is mindig sokkal melegebb van, itt nálunk különösen forró a felső szint, nem tudom elképzelni, hogy képes legyek csukott ablakok mellett még a softboxokat is bekapcsolni, amik az erős fény mellett természetesen rengeteg hőt is termelnek. Az egyetlen megoldás a légkondi lenne, annak viszont nem látom realitását, hogy 100-200 ezer Ft-ot költsek légkondira egy olyan szobában, ami igazából csak kényelmi funkciót tölt be az életemben, hogy ne kelljen minden dolgomat a saját szobámban tárolnom. Ezt elég durva pazarlásnak érezném (bár persze ott van az is, hogy ha lesznek gyerekeink, őket sem akarom majd megfőzni a felső szobákban). Szóval ez a rész még tervezés alatt áll, de lehet, hogy ősszel, amikor már nincs nagyon meleg, berendezem a szobámat odafent, jövő nyárig pedig megálmodom, hogy valóban szükségem van-e külön dolgozószobára.

Mindenesetre a Jysk szülinapi árleszállításán sikerült beszereznem az új íróasztalomat, ami jóval kisebb, mint a mostani, és a dizájnjába is azonnal beleszerettem. Még nem tudom biztosan, hova fog kerülni a szobában, de egyelőre az ággyal szemben lévő falat néztem ki neki. Már csak azt kell megnézni, hogy elfér-e kényelmesen a két monitorom, fölötte pedig fali konzolon a TV.

008

Nagyon megtetszett ez a kialakítás, és bár nem fehér, mint minden más bútor, de ez a tölgy szín is nagyon esztétikus szerintem. Egyébként Abbetved néven találjátok a Jysk weboldalán.

Ami még nagyon tetszik nekem, az a polcos megoldás az íróasztal fölött. Egyfelől praktikus, másfelől hihetetlenül esztétikus, főleg néhány apró dísszel, és növénnyel. Egyébként szeretem, ha egy asztal nincs telepakolva, szép tiszta, de azért nem kell, hogy üres legyen, egy-két szépen elrendezett dísz, vagy füzet/toll nagyon jól mutat a munkaterület szélén. Ebből a szempontból is előnyös, ha máshol tudom tárolni a nagy gépemet, mert a monitorok miatt általában nem fér semmi más az asztalra anélkül, hogy kitakarnák a képet.

006

007

009

Valahogy így képzelném el az íróasztalomat, ha már laptopon dolgozom majd, sokkal kevesebb helyre lesz szükségem mint most a gép és a monitorok mellett. Persze két monitorral könnyebb az élet, de alig várom, hogy végre kicsit mobilisabb legyek a munkában :)

Fésülködőasztal

A következő újítás a fésülködőasztalom lecserélése lesz, amihez már meg is van az elképzelésem, már csak azt kell látni, meg lehet-e valósítani a rendelkezésre álló helyen. Jelenleg egy IKEA Hemnes fésülködőasztalom van, amit nagyon szerettem, de kicsit túl királylányosnak érzek a szobám végleges kialakításához képest. Mostanában egyre inkább a minimalizmus mozgatja meg a fantáziámat, bár őszintén azt sem szeretném, hogy teljesen steril és személytelen legyen végül a szobám. De egy biztos, a Hemnes asztalnak mennie kell.

022

Az új dizájnon egyáltalán nem kellett sokat gondolkoznom, mert évek óta pontosan tudom, milyen kialakítást szeretnék. Egyszerűen odavagyok a falra szerelt spotlámpás tükrökért, bár Magyarországon még nem találkoztam olyannal, amin beépített spotlámpák lennének, de ez még nem akkora baj, mert az IKEA árul külön tükör mellé szerelhető spotlámpa sort.

023

Az alapvető koncepció egy minél keskenyebb, jó esetben fiókos elem, ami alá simán betolhatom a kis sámlimat, amin sminkelni szoktam. De az is lehet, hogy egyszerűen felrakunk egy polcot a falra, fölé pedig a tükröt a spotlámpákkal, attól függ, mit tudok kihozni a rendelkezésre álló helyből. Örülnék, ha kevesebb helyet foglalna, mint a mostani.

010

011

A polcos megoldás talán azért is praktikusabb, mert az alá esetleg be lehetne rakni a sminktároló fiókos szekrényt is, amit szintén a Jyskben szereztem be mostanában. Ebből is kisebbet szerettem volna, mint az előző volt, hogy minél több helyet spóroljak vele.

012

Még nem rendeztem át bele a sminkjeimet, és kicsit félek, hogy egy vödörnyi smink talán nem fog elférni az első két fiókban (a harmadikat már sikerült is telepakolnom :D), de remélem, meg fogom tudni oldani, hogy mindennek jusson hely. Egyébként is régóta tervezem, hogy elajándékozom a barátaimnak a nem használt sminkjeimet, így szerintem ezt a szelektálást megejtem a napokban, és meg is oldódnak a problémáim :)

Díszek

Díszek tekintetében nagyon meg vagyok elégedve a mai lakberendezési divattal. Az aktuális trendek szinte teljesen egyeznek az ízlésemmel, így nincs nehéz dolgom, amikor kiegészítőket válogatok a szobámhoz. Persze itt is, mint mindenben, kissé el vagyunk maradva “a nagy nyugattól”, és később/kisebb arányban jelennek meg modern kiegészítők a régiekhez képest. De azért vannak boltok, ahol jó dolgokat lehet találni, én például nagyon szeretem a Jysköt, vagy a H&M Home-ot, ha lakás dekorról van szó, de említhetem a Pepco-t, vagy a Flying Tigert is, csak utóbbi kettő azért nem képvisel valami hatalmas minőséget.

Egyébként ami kifejezetten tetszik, azok a polcok minden mennyiségben, amiken díszeket, növényeket, vagy könyveket lehet tárolni, illetve teljesen odavagyok a hatszögletű formákért/falipolcokért.

014

015

Kiegészítők tekintetében a réz szín vált a kedvencemmé, mivel valahogy se az arany, se a rose gold mellett nem tudtam elkötelezni magam. Az aranyat szerintem túl könnyű gagyin elkészíteni, bármiről is legyen szó, a rose gold pedig talán egy kicsit “gejl”, túl tolakodó, túl mézes-mázos, nem tudom ezt jobban leírni :D Szerintem a réz szín minőséginek is hat, de nem is tolakodó, és jól megy a pasztell rózsaszín-fehér színvilághoz is. Egyelőre eszerint keresgélek, de már van egy-ként konkrét elképzelésem is. Ami még szintén nagyon tetszik, azok a mindenféle geometriai formák rácsokból, biztos tudjátok, miről beszélek, de ha esetleg nem, hoztam néhány példát erre is.

016

017

018

019

Ezzel azt hiszem, elég mély betekintést adtam az ízlésvilágomba, remélem, azért akadtok néhányan, akik elértetek a bejegyzés végéig :D Kíváncsi lennék a véleményetekre az ötletekkel kapcsolatban, illetve osszátok meg velem a saját kedvenceiteket is, nagyon rá vagyok most kattanva a témára, és minden vélemény érdekel :) Írjátok meg azt is, hogy szerettétek-e olvasni az ötleteket, legyen-e legközelebb inkább videó belőle, vagy örülnétek, ha a blogon is megjelenne néha hasonló tartalom. (Ez a kiköszönés elég Youtube-osra sikeredett :D) Szóval sziasztok, hamarosan találkozunk! :)

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Emese 2018. September 15. at 12:59

  Hű, nagyon jó, hogy mostantól itt is lesz tartalom :D

 • Reply Meli 2018. September 15. at 13:27

  Jeee :D

 • Reply Styevkó Lili 2018. September 15. at 20:06

  Nekem ugyan ilyen elképzelésem van a szobámmal. Ugyan ez a szín világ csak nekem még a szürke is hozzá jön. A geometriai formák, színek, bútorok. Telejsen egyforma az ízlésünk ilyen téren. Már várom a folytatást :D

 • Reply Emőke 2018. September 17. at 23:04

  Nagyon tetszik a színvilág és az elképzelés is, viszont lehet, hogy ennyi asztal kicsit soknak fog hatni egyetlen helységben, főleg ha mind falhoz kerül. A ” gamer szekció ” működne polcrendszerbe és konzolokra építve? Így több pakoló helyet is nyernél. Nem tudom mekkora a tv-d és a két monitor, de ha a méretek engedik, akkor a monitorokat egy falra szerelt polcba lehetne rejteni. Aminek a tetszőleges irányba nyitható ajtaján lenne a tv. Alatta a részben zárt polcrendszerbe betudnád tenni a gépházat, és egy kihúzható fiókba a klaviatúrát. Így nem csak több helyed lenne, de az összhatás is kevésbé tűnne zsúfoltnak.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.