Hajápolás, Szépség, Teszt

Teszt – The Body Shop Rainforest Shine samponcsalád

IMG_5002

Tudom, hogy nem rég írtam már egy samponos bejegyzést, de úgy éreztem, muszáj megosztanom a tapasztalataimat ezzel a samponnal kapcsolatban is. Amikor legutóbb a Body Shopban jártam, körbenéztem a samponok között, és akkor találtam rá a Rainforest névre hallgató termékcsaládra, aminek elsőre nagyon megörültem, hiszen éppen az volt a lényege, amit mostanában folyamatosan kerestem a samponok terén – szilikon-, parabén- és szulfátmentesség. Meg is vettem az utazó kiszerelést, ami egy 60ml-es samponból és balzsamból, valamint egy 50ml-es pakolásból állt.

Azt kell, hogy mondjam, nagyon örülök, hogy csak a kis kiszerelést hoztam el (ami így is összességében több, mint 3000 Ft-ba került), mert amilyen lelkes voltam, amikor megvettem, akkora nagy csalódás volt, amikor kipróbáltam :( Írtam már az előző hajápolásos bejegyzésnél, hogy szerintem egy samponról nem lehet egy vagy két használat után véleményt formálni, mivel a negatív hatásai adott esetben csak hónapokkal később jelentkeznek. Úgy viszont nem érzem elhamarkodottnak a kritikát két alkalom után sem, ha a termékek már az első alkalom után is csalódást okoztak.

IMG_5010

Sokan írják az interneten, hogy ha az ember sokáig használ szilikonos sampont, akkor egy hirtelen váltás szilikonmentes samponra eleinte száraz és fénytelen hatásúvá teszi a hajat. Emiatt sokan sokféle terméket kritizáltak már, hogy milyen rossz hatással van a hajukra a korábbi samponjaik után. Szerintem viszont az én esetemben nem ez a helyzet, mivel a hosszú távú samponom is szilikonmentes, és a nem rég vásárolt Herbal Essences sampon és a Body Shop banános balzsam, amiről a legutóbbi bejegyzést írtam, fényessé és egészségessé tették a hajam.

A sampon szinte egyáltalán nem habzik, ami persze a szulfátmentességnek tudható be, de emiatt rengeteg kell belőle, és még akkor sem érzem, hogy egyáltalán tettem volna rá. Amikor lemostam, a hajam szörnyen száraznak érződött – ami elég érdekes érzés vizes hajon -, legszívesebben még vagy kétszer átsamponoztam volna. A balzsam még ennél is rosszabb volt, akármennyit is tettem fel, a hajam egyszerűen beitta, és olyan érzés volt, mintha nem is lenne rajta semmi. Ez fésüléskor is feltűnt, mivel a hajam gubancos csomókba állt össze, amit alig lehetett kifésülni, egyszerűen szörnyű érzés volt. Nagyon örülök, hogy nem vettem meg a teljes kiszerelést, ami fejenként 2000 Ft-ba került volna.

IMG_5006

A szett egyetlen értékelhető darabja a pakolás, aminek az illata és a hatása is nagyon kellemes volt. Enélkül valószínűleg ki sem tudtam volna fésülni a hajamat. Kétféle változatban volt kapható, egy virágillatú, és egy tejes-mézes jellegű illatban, én inkább ez utóbbit választottam. Jó érzés volt a hajamra rakni, és ezután sokkal kevésbé is éreztem száraznak. A végeredmény persze még ezzel együtt is fénytelen és száraz haj lett megszárítva, de ez valószínűleg nem ezen a pakoláson múlt. Megkockáztatom, még meg is venném újra, bár a teljes méret ára (4000 Ft) ez után az eredmény után erősen elgondolkodtató. Az utazó kiszerelés az én vállig érő hajamra körülbelül 3 alkalomra elég, eddig kétszer használtam, és talán még elhasználom a harmadik alkalommal is, de biztosan nem fogom újra megvenni.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.