Arcápolás, Szépség

Arcápolási rutinom – nappal

arc01

Nagyon fontosnak tartom a smink előtti kiadós arcápolást, mert bár most még nem igényli annyira a bőröm a rendszeres karbantartást, de biztos vagyok benne, hogy később többszörösen fogja meghálálni a törődést. Ma azokról a termékekről szeretnék írni, amiket rendszeresen használok a nappali rutinom során :)

Sminkelés előtt mindig arclemosással kezdek, amihez (általában csak kedvtől függően) vagy micellás vizet, vagy a Revlon arclemosó vizét szoktam használni. Ez utóbbit talán egy kicsivel jobban kedvelem, mert azonnal megszárad utána a bőröm, nem kell egy percet sem várni, hogy feltehessem a hidratálókrémet.

arc02

A hidratálás különösen fontos része a rutinomnak (ahogy, gondolom, sokmindenki másénak is :) ), és nagyon hosszú időt töltöttem azzal, hogy megtaláljam a számomra ideális hidratáló krémet. Általánosságban azt mondanám, normál bőröm van, ha nem használok semmilyen terméket az arcomra, akkor nincsenek se száraz, se zsíros foltjaim, de smink alatt már sajnos nem egészen ez a helyzet. Ha nem használok hidratálót, az orrom környékén meglátszik az alapozó, mintha hámlana a bőröm, az államnak viszont zsíros hatása lesz a hidratálókrémtől, ezért az volt az elsődleges szempontom a megfelelő krém kiválasztásában, hogy ezeket a problémákat egyszerre orvosolni tudja.

Ehhez, azt hiszem, nem is találhattam volna jobb terméket, mint a Clinique Mosture Surge hidratáló krémet. Ahogy a nevéből is egyértelmű, különösen erős hidratáltságot ígér, eközben viszont nem teszi zsírossá a bőrt egyáltalán. Szemben azokkal a hidratálókkal, amiket magamban csak “zsír-alapúnak” gúnyolok, ez inkább vizes állagú, a bőröm egy szempillantás alatt beissza, és nem hagy kellemetlen érzést maga után. Minden bőrtípusra ajánlják, de nem tudom, hogy szuperálna egy zsíros bőrön. Egy biztos, az enyémen tökéletes.

A krém előtt egy-két spriccelésnyit fújok az arcomra a hozzá tartozó arcspréből is, majd egy-két percet várok, ameddig az egész beszívódik, mielőtt elkezdenék sminkelni. Nekem nagyon bevált ez a hidratáló család, biztosan nem fogom lecserélni a jövőben sem :)

arc03

Végül, de nem utolsó sorban, néhány szót ejtenék a szemkörnyékápolómról is. Ezt is nagyon sokáig kerestem, használok Vichyt is, de ez a krém vált az örök favorittá. A Body Shopban találtam rá, amikor is egy másik fajtájú szemkörnyékápolójukat akartam megvenni, amiről nagyon sok jót olvastam. Az eladók viszont azt ajánlották, hogy mivel nem ránctalanító krémet keresek, csak megoldást a karikákra és a püffedtségre, próbáljam ki ezt, ami kifejezetten a szem körüli táskákra való. Egyébként jóval olcsóbb is volt, ez a tégely körülbelül 2500 Ft-ba került, és még szinte alig fogyott belőle! Furcsa, zselé-szerű állaga van, az enyém valószínűleg fejrefordulhatott szállítás közben, mert egy kevés a kupakban maradt, egyébként azóta is csak a kupakban maradt részből használok, annyira kevés fogy belőle :) Általában fülpiszkálóval szoktam belenyúlni, az ujjamal nem annyira szeretek, valahogy higiénikusabbnak tűnik így :)

Ezek lennének a nappali rutinom alap darabjai, hamarosan az esti rutinról is írok majd egy bejegyzést, de addig is érdekelne, hogy ti mit használtok nappalra? :)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.